Aksioni kundër lëmoshkërkuesve, ja sa persona u identifikuan

Policia e Kosovës, konkretisht Drejtoria për Hetimin e Trafikimit me Qenie Njerëzore, në vazhdën e aktiviteteve për parandalimin e trafikimit të qenieve njerëzore e në veçanti fëmijëve, ka hartuarPlanin Operativ  “Identifikimi i fëmijëve në situatë rruge si viktima të mundshme të trafikimit” Prill 2024.
 
Ky plan operativ është zbatuar në të  gjithë  territorin  e RKS-së , në periudhën kohore 15.04.2024 deri me datë 27.04.2024 nga të gjitha Njësitet  Rajonale të  DHTQNJ-së  dhe akterët tjerë relevant si: Prokuroritë  ne rajonet përkatëse,  Qendrën për punë sociale,  Drejtorinë për Migrim dhe të Huaj etj.
 
Aktiviteti përmbyllës është zhvilluar më datë 27.04.2021 ku edhe janë realizuar aktivitetet si në vijim :

– Janë identifikuar gjithsejtë 54 lëmoshë kërkues nga Republika e Kosovës, prej të cilëve 22 te moshës madhore, dhe 32 fëmijë.
– Janë identifikuar gjithsejtë 22 lëmoshë kërkues nga Republika e Shqipërisë, prej te cilëve 15 persona te moshës madhe dhe 07 fëmijë.

Gjatë implementimit të këtij plani janë iniciuar gjithsejtë 18 raste penale, me 16 persona të dyshuar, si dhe një person të dëbuar.

Lajmet Aksioni kundër lëmoshkërkuesve, ja sa persona u identifikuan >> Rahoveci INFO.

Ballina
RadioDrini
Video
Këmbimi
Moti
error: Ku po shkon !!

Adblock Detected

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-4893917327478903" crossorigin="anonymous"></script>