Zero të ardhura nga viti 2015 deri në vitin 2020 deklaron Donald dhe Melania Trump

Partia Demokratike e SHBA publikoi sot deklaratat tatimore të gjashtë viteve të fundit të ish-presidentit amerikan Donald Trump.

Deklaratat tatimore të ish-presidentit nga viti 2015 deri në vitin 2020 u morën nga Komiteti i Mënyrave dhe Mjeteve vetëm disa javë më parë pas një beteje të stërzgjatur ligjore, raporton New York Times.

Kujtohet se komiteti votoi javën e kaluar për publikimin e deklaratave tatimore të ish-presidentit amerikan, por lëshimi i tyre u vonua për të fshirë fillimisht informacione personale të ndjeshme, si numrat e sigurimeve shoqërore të Trump dhe gruas së tij Melania .

Të dhënat e tij tatimore, të mbuluara me sekret për vite me radhë, vërtetojnë raportin e lëshuar nga Komiteti i Përbashkët për Tatimet, i cili thoshte se Trump pretendonte se kishte pësuar humbje të mëdha financiare para dhe gjatë presidencës së tij, të cilat ai i përmendi për të reduktuar ose, praktikisht, për të eliminuar barra tatimore.

Për shembull, sipas New York Times, dosjet e tij tregojnë se ai kishte një humbje prej 105 milionë dollarë në 2015 dhe 73 milionë dollarë në 2016. Në 2017, ai pagoi vetëm 750 dollarë — dhe asgjë në 2020. Raporti tregoi gjithashtu se Trump pagoi një total prej 1.1 milion dollarë në taksat federale mbi të ardhurat në 2018 dhe 2019, një kontrast i fortë me 750 dollarët që pagoi në 2017 dhe… zero në 2020.

Ai nuk pagoi asnjë taksë mbi të ardhurat në 2020

Megjithatë, vlen të përmendet se një raport i Kongresit i publikuar në fillim të këtij muaji tregoi se Trump dhe gruaja e tij nuk paguanin tatim mbi të ardhurat në vitin 2020, vitin e fundit që ai ishte në Shtëpinë e Bardhë. Në vitin e parë të presidencës së tij, zoti Trump pagoi shuma prej 750 dollarë në tatimin federal mbi të ardhurat dhe humbje të raportuara prej 12.9 milion dollarë.

Nga viti 2015 deri në vitin 2020, Donald dhe Melania raportuan zero të ardhura dhe paguanin pak ose aspak taksa.

Çfarë tregojnë shifrat për tre vitet e para të presidencës së tij?

Në mënyrë të detajuar, shifrat e publikuara javën e kaluar treguan se gjatë tre viteve të para të presidencës së tij, Donald Trump pagoi 1.1 milion dollarë taksa federale mbi të ardhurat, por nuk pagoi asnjë taksë për vitin 2020, pasi të ardhurat e tij u ulën dhe humbjet e tij u rritën.

Ballina
RadioRahoveci
Video
Këmbimi
Moti
error: Ku po shkon !!