Tre fraza që duhet të hiqni nga CV-ja, sipas ekspertëve

Kur aplikoni për një punë, mund të jetë e vështirë të tërhiqni vëmendjen e një rekrutuesi. Gati një e katërta e menaxherëve të punësimit shpenzojnë më pak se 30 sekonda duke parë çdo CV, pretendon një raport i CareerBuilder.

“Të lexosh një CV është si të lexosh një ese,” thotë Gorick Ng, një këshilltar karriere në Harvard dhe autor i “Rregullave të pashprehura”.

“Të gjitha fjalët që mësuesit tuaj në shkollë ju kanë thënë që të shmangni përdorimin në raporte dhe ese zbatohen edhe këtu. Po, ka disa fraza që duhet t’i shohim në një CV dhe disa fraza që duhet t’i shmangim.”

Lexoni për tre fjalët ose frazat më thelbësore që NUK duhet të përfshihen në CV tuaj.

Ndajfoljet si “shumë, shumë, shumë” 

“Zakonisht, fjalë të tilla tregojnë ‘përpjekje të tepërt’. Përdorni foljet drejtpërdrejt. Tregoni më shumë dinamizëm dhe merrni rezultate më të mira”, sugjeron eksperti.

Fjalët dhe frazat që ju përshkruajnë

“Shembull: “Unë jam i orientuar në detaje”. Lëreni CV-në tuaj të flasë. Nëse nuk ka gabime drejtshkrimore, është e detajuar pa u mërzitur dhe përvoja juaj është e vërtetë, atëherë nuk nevojitet më shumë përpjekje. Në fund të fundit, ju nuk mund të jeni gjyqtari i vetvetes, apo jo?”

“Rekomandime nëse kërkohet”

“Një frazë tjetër që zë vend në CV dhe është vetë-shpjeguese. Në vend që ta shkruani këtë, përpiquni të përfshini një aftësi shtesë që keni ose një punë që keni bërë , sugjeron eksperti dhe vëren: “Kur shkruani CV-në tuaj, kontrolloni me kujdes çdo fjalë, rresht dhe shenja pikësimi. Para se ta dërgoni, mendoni: ‘A do ta kuptonte një i huaj këtë?’”/Rahoveci INFO

Ballina
RadioRahoveci
Video
Këmbimi
Moti
error: Ku po shkon !!