Testi i ngjyrave: Si të zbuloni disa karakteristika të rëndësishme të personalitetit tuaj

Fillimisht katër ngjyrat që kemi janë: e verdha, portokallia, bluja, jeshile

Mundohuni të keni një mendje të qartë dhe të zgjidhni atë që preferoni më shumë. Shkruani renditjen tuaj të preferuar në një copë letër.
Bëni një pushim të shkurtër dhe përsërisni procesin.
Shkruani në letër, nën rreshtin e parë të zgjedhur, të dytën. Ato nuk duhet të jenë të njëjta.

Në këtë mënyrë do të keni dy linja preferencash:
p.sh. e verdhë blu jeshile portokalli
portokalli e verdhë e gjelbër blu

Tani keni katër palë ngjyra: (dy të parat, dy të dytat, etj.). Interpretimet e çifteve ndahen në dy kategori. E para ka të bëjë me çiftet që janë në vendin e parë dhe të dytë dhe shprehin dëshirat tuaja. Kategoria e dytë ka të bëjë me çiftet që janë në vendin e tretë dhe të katërt dhe shprehin mospëlqime dhe frikë. Lexoni interpretimin e çiftit të parë dhe “ngjyroseni” me interpretimin e çiftit të dytë. Më pas lexoni interpretimin e dyshes së tretë dhe “ngjyroseni” me interpretimin e çiftit të 4-të.

Interpretimet e ngjyrave:

E VERDHA – PORTOKALLI:
1. Jeni gjithmonë në kërkim të eksperiencave të reja, ju pëlqen të bëni njohje të reja dhe dëshironi të fitoni në garën e jetës tuaj. Problemi juaj i vetëm është se shpesh zgjeroheni në më shumë fusha sesa mund të përballoni dhe “shpenzoni” në mënyrë të padrejtë.
2. Ju dëshironi të zgjeroni horizontet tuaja, por keni frikë se dikush ose diçka do t’ju ndalojë. Keni nevojë për inkurajim.

E VERDHA – E VERDHA:
1. Jeni në një fazë të jetës tuaj ku situatat ose marrëdhënia juaj ju shtyp. Ju po kërkoni një zgjidhje që do t’ju “lirojë”.
2. Nuk jeni aspak të sigurt për vendimet tuaja. Keni frikë se mund të keni bërë një gabim. Ju duhet të keni besim dhe mbështetje.

E VERDHA– E GJELBËR:
1. Jeni vigjilent dhe gati për të ndryshuar kursin nëse gjykoni se perspektivat e reja do të jenë më të favorshme. Ju dëshironi të jeni të pëlqyer nga të tjerët dhe nuk mund të duroni vetminë dhe izolimin.
2. Ndjeni se jeni në një fazë të jetës tuaj ku jeni të ngarkuar me shumë probleme. Por nuk e ulni poshtë dhe nuk dukeni të “rënduar”.

BLU – E VERDHË:
1. Jeni një person që keni nevojë për liri për të “depërtuar”. E njëjta gjë është e vërtetë në martesën tuaj, ku ju lulëzoni në një marrëdhënie të mirë që nuk ju shtyp. Keni ambicie të larta dhe nuk jeni të lodhur nga lufta për sukses.
2. Jeni në një fazë ku nuk “u afroheni” të tjerëve sepse nga njëra anë besoni se do të humbni një pjesë të lirisë tuaj dhe nga ana tjetër sepse nuk keni asgjë për të fituar.

PORTOKALLI – E GJELBËR:

1. Jeni të fokusuar në qëllimin tuaj dhe asgjë nuk mund t’ju shpërqendrojë. Ju dëshironi të keni sukses në çdo mënyrë dhe asnjë pengesë nuk do t’ju ndalojë.

2. Ndjeni se çdo përpjekje që bëni për të “vazhduar përpara” është e pafrytshme. Kështu që ju preferoni apatinë për të rifituar qetësinë tuaj.

PORTOKALLI – PORTOKALLI:
1. Tërheq edhe palcën e jetës. Ju jeni një personazh i bollshëm që nuk mund të duroni të dini asgjë përveç suksesit në jetë.
2. Ndjeni se keni kaluar një periudhë të vështirë në jetën tuaj dhe tani keni nevojë për paqe.

PORTOKALLI – BLU:
1. Kërkoni një jetë të plotë, si në përvojë ashtu edhe në emocion. Ju dëshironi që marrëdhënia ose martesa juaj të përmbajë sa më sipër për t’ju bërë të lumtur.
2. Ndiheni të keqkuptuar dhe të hutuar.

E GJELBËR – BLU:
1. Keni nevojë për qetësi për të funksionuar siç duhet. Nuk mund ta përballoni stresin. Ju “vazhdoni” me kujdes, keni “sy” për detaje dhe një mendje analitike.
2. Ndiheni të padrejtë, se nuk jeni të kuptuar dhe të detyruar të bëni kompromis me bindjet e të tjerëve.

E GJELBËR – E GJELBËR:
1. Jeni personazh i qetë por dijeni se keni nevojë për vendosmëri për të përballuar problemet e jetës. Pra, jeni në kërkim të vazhdueshëm për të marrë energjinë e nevojshme.
2. Ndihesh sikur po pengohesh të provosh vlerën tënde, por gjithsesi jep gjithçka.

BLU – BLU:
1. Keni nevojë për një ambient të qetë për të ndjerë harmoninë e brendshme.
2. Ndiheni apatik edhe në marrëdhëniet tuaja më intime./Rahoveci INFO

 

Ballina
RadioRahoveci
Video
Këmbimi
Moti
error: Ku po shkon !!