Test/ Cila fytyrë ju duket më e stresuar? Zbuloni çfarë do të thotë kjo për personalitetin tuaj

Përpara se të vazhdojmë me testin, është e rëndësishme të shohim se çfarë është saktësisht inteligjenca emocionale dhe pse është kaq e rëndësishme për jetën e përditshme moderne?

Çfarë është saktësisht inteligjenca emocionale?

Inteligjenca emocionale përkufizohet si aftësia jonë për të njohur dhe kuptuar emocionet tona dhe të njerëzve të tjerë, si dhe për të menaxhuar në mënyrë efektive emocionet dhe marrëdhëniet tona ndërpersonale. Në mënyrë më të detajuar, sipas modelit të Goleman, inteligjenca emocionale përbëhet nga dimensionet e mëposhtme:

  • Vetëdija: është aftësia jonë për të kuptuar atë që ndjejmë dhe pse e ndjejmë atë
  • Vetërregullimi: lidhet me aftësinë tonë për të menaxhuar gjendjen tonë të brendshme dhe për të shmangur shpërthimet emocionale
  • Motivimi: i referohet tendencës për ta shtyrë veten drejt arritjes së qëllimeve tona
  • Empatia: është aftësia jonë për të kuptuar nevojat dhe ndjenjat e të tjerëve
  • Aftësitë sociale: kjo është tendenca për të komunikuar në mënyrë efektive me njerëzit e tjerë dhe për të krijuar marrëdhënie dhe lidhje shoqërore

Sa e zhvilluar është inteligjenca juaj emocionale?

Në mënyrë që psikologët të kuptojnë më mirë inteligjencën emocionale të pacientëve, ata kanë krijuar disa dizajne që shprehin emocione të caktuara, por jo në mënyrën e dukshme. Për shembull në foton më poshtë, cila nga dy “fytyrat” mendoni se është vërtet e stresuar?

Testi i mëposhtëm tregon se sa mirë mund t’i dalloni emocionet tek të tjerët, por gjithashtu kap gjendjen tuaj mendore:

Nëse keni zgjedhur fytyrën numër 1:

Nëse mendoni se personi numër 1 duket më i stresuar në foto, atëherë kjo do të thotë se jeni të rraskapitur emocionalisht. Aktivitetet tuaja të përditshme po ju lodhin emocionalisht dhe keni nevojë për një pushim nga rutina juaj.

Nëse keni zgjedhur fytyrën numër 2:

Nëse mendoni se fytyra numër 2 duket më e stresuar në foto, atëherë kjo do të thotë se jeni emocionalisht fleksibël. Ju mund t’i rregulloni emocionet tuaja sipas kërkesave të situatës. Kjo gjithashtu do të thotë që nuk ju pëlqejnë gjërat në tension dhe fleksibiliteti është gjëja juaj./Rahoveci INFO

Ballina
RadioRahoveci
Video
Këmbimi
Moti
error: Ku po shkon !!