Specialja kërkon të kontaktohet urgjentisht Ministria e Drejtësisë lidhur me financimin e avokatëve të Shalës dhe të tjerëve

Sabit Januzi, Ismet Bahtijari dhe Haxhi Shala janë të akuzuarit e fundit të cilët po përballen me drejtësinë në Gjykatën Speciale në Hagë.

Ata janë arrestuar nën dyshimet e Zyrës së Prokurorit të Specializuar se kanë përdorur kërcënime të rënda dhe premtim për përfitime ndaj një personi, i quajtur “Dëshmitari 1”, në mënyrë që ky i fundit ta tërhiqte dëshminë e tij.

Sipas dosjes, Haxhi Shala, ish-deputet dhe ish-epror i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK), ka urdhëruar Sabit Januzin dhe Ismet Bahtijarin ta takojnë këtë dëshmitar individualisht për ta nxitur që të tërheqë dëshminë ose të mos japë dëshminë e tij në Gjykatën Speciale.

Në seancën e sotme, më 13.02.2024, gjykatësi Nicolas Guillou ka urdhëruar Zyrën Administrative të kontaktojë urgjentisht Ministrinë e Drejtësisë të Kosovës për të kërkuar informacione lidhur me statusin e financimit të ekipeve mbrojtëse.

Tutje, gjyqtari ka hedhur poshtë kërkesën e mbrojtjes për pezullim të procesit me arsyetimin se vazhdimi i procesit nuk i shkakton dëm mbrojtjes, duke marrë parasysh se procesi është ende në fazën paraprake dhe aspekti i financimit tashmë është duke u trajtuar për të gjetur zgjidhjen.

Lidhur me këtë çështje, KALLXO.com i ka dërguar pyetje Ministrisë së Drejtësisë.

Në përgjigje, Ministria thekson se komisioni për shqyrtimin dhe vlerësimin e kërkesave sot, më 13.02.2024, ka mbajtur takim dhe ka udhëzuar avokatët që t’i paraqesin kërkesat sipas legjislacionit në fuqi.

Në përgjigjen për KALLXO.com, Ministria e Drejtësisë thotë se kompensimi për shpenzimet e mbrojtjes për këtë kategori do të bëhet në bazë të udhëzimit administrativ.

Sabit Januzi dhe Ismet Bahtijari janë arrestuar më 05.10.2023.

Në paraqitjen e tyre të parë, më 09.10.2023, të dy ishin deklaruar të pafajshëm.

Kurse Haxhi Shala ishte arrestuar më 11.12.2023, kurse në paraqitjen e parë më 13.12.2023, ai nuk ishte deklaruar për fajësinë apo pafajësinë e tij.

Tek në paraqitjen e mëtejshme, më 15.12.2023, ai u deklarua i pafajshëm për të gjitha akuzat.

Bashkimi i dy çështjeve për këta 3 të akuzuar ishte bërë më 08.02.2024, kur gjyqtari i procedurës paraprake Nicholas Guillou vendosi që çështja e përbashkët do të quhet: Prokurori i Specializuar kundër Sabit Januzit, Ismet Bahtijarit dhe Haxhi Shalës, dhe numri i çështjes është KSC-BC-2023-10.

Lajmet Specialja kërkon të kontaktohet urgjentisht Ministria e Drejtësisë lidhur me financimin e avokatëve të Shalës dhe të tjerëve >> Rahoveci INFO.

Ballina
RadioDrini
Video
Këmbimi
Moti
error: Ku po shkon !!

Adblock Detected

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-4893917327478903" crossorigin="anonymous"></script>