Shumica e gjermanëve janë kundër ndihmës për Ukrainën

Vetëm çdo i treti gjerman beson se lufta në Ukrainë do të përfundojë në vitin 2023, ndërkohë që shumica e qytetarëve gjermanë janë kundër dërgimit të më shumë armëve në Ukrainë.

Vetëm 32 për qind e votuesve në Gjermani presin që lufta në Ukrainë të përfundojë këtë vit, ndërsa 58 për qind besojnë se do të vazhdojë edhe përtej kësaj.

Këto janë të dhënat e sondazhit aktual të opinionit publik “Deutschlandtrend”, i cili kryhet nga instituti Infratest-dimap për shërbimin publik ARD. Qëndrimi ndaj politikës gjermane në Ukrainë gjatë muajve të fundit ka mbetur kryesisht i pandryshuar, 41 për qind e gjermanëve mendojnë se vëllimi i dërgesave gjermane të armëve në Ukrainë është i përshtatshëm, ndërsa 35 për qind mendojnë se vëllimi i sanksioneve është gjithashtu i përshtatshëm.

Megjithatë, përpjekjet diplomatike janë dukshëm nën pritshmëritë e qytetarëve gjermanë, për 52 për qind të të anketuarve, si në perëndim ashtu edhe në lindje të vendit, këto përpjekje nuk janë të mjaftueshme. Pasi Franca njoftoi dërgimin e tankeve të lehta luftarake, u diskutua përsëri nëse Gjermania duhet të mbështesë gjithashtu Ukrainën duke dorëzuar tanke luftarake.

Popullsia gjermane, megjithatë, është mjaft kundër një rritje të dërgesave të armëve. Menjëherë pas publikimit të rezultateve të këtij sondazhi publik – erdhi lajmi se Gjermania ende po dërgon Kunas dhe një sistem Patriot në Ukrainë.

Ka dallime të mëdha midis pjesëve lindore dhe perëndimore të Gjermanisë kur bëhet fjalë për dërgesat e armëve dhe sanksionet, 40 për qind e gjermanolindorëve mendojnë se dërgesat e armëve shkojnë shumë larg dhe vetëm 29 për qind mendojnë se shtrirja është e përshtatshme.

Kur bëhet fjalë për sanksionet kundër Rusisë, 35 për qind e gjermanëve besojnë se nuk janë mjaft të rreptë dhe po aq besojnë se janë të përshtatshme, ndërsa 19 për qind besojnë se shkojnë shumë larg. Megjithatë, 34 për qind e gjermanolindorëve mendojnë se shkojnë shumë larg, ndërsa 27 pë rqind mendojnë se janë të përshtatshëm. Në anketë janë përfshirë 1314 qytetarë me të drejtë vote në periudhën 2-4 janar.

Ballina
RadioRahoveci
Video
Këmbimi
Moti
error: Ku po shkon !!