Kina ndërton një gjenerator hipersonik që mund të fuqizojë armët

Shkencëtarët kinezë thonë se një shpërthim i frikshëm brenda një tuneli mund ta kthejë gazin e nxehtë në gjeneratorin më të fuqishëm hipersonik që një ushtri ka parë ndonjëherë, mjaftueshëm i fortë për të karikuar lazerat ushtarakë, armët me shina, armët me mikrovalë dhe më shumë.

Siç raportohet nga South China Morning Post, një punim i ri i rishikuar nga kolegët në Gazetën Kineze të Mekanikës Teoretike dhe të Aplikuara shpjegon se si gjeneratori hipersonik e kthen një shpërthim brenda një tuneli goditjeje në rrymë të mjaftueshme elektrike për të fuqizuar armët hipersonike të së ardhmes.

Shkencëtarët kinezë ishin në gjendje të përdornin një shpërthim të kontrolluar për të kthyer gazin e nxehtë në një plazmë të mbushur me jone garues, të cilat shndërroheshin në rrymë. Me valët goditëse që përshpejtojnë gazin e ngjeshur të argonit në 14 herë shpejtësinë e zërit, plazma e mbushur me jon kaloi më pas përmes gjeneratorëve të magnetohidrodinamikës për të prodhuar rrymë elektrike deri në 212 kilovat duke përdorur 0,26 gallon gaz. Kjo është fuqia e mjaftueshme për një shpërthim energjie ndryshe nga çdo gjë e disponueshme tani në një sistem kompakt./Rahoveci INFO

Ballina
RadioRahoveci
Video
Këmbimi
Moti
error: Ku po shkon !!