A keni një nivel të lartë ndjeshmërie? Ky test do t’ju zbulojë të vërtetën

Empatia. Aftësia e njerëzve për të empatizuar me atë që njerëzit rreth tyre po përjetojnë është diçka që ndryshon nga personi në person. Disa e përjetojnë fuqishëm vetëm se ka të bëjë me veten e tyre. Të tjerët mund ta kuptojnë dhe ta vënë veten në pozitën e fqinjit të tyre, me më shumë lehtësi dhe intensitet.

Megjithatë, ajo që vlen të përmendet është se një karakteristikë e përbashkët e njerëzve që kanë kryer vrasje është mungesa e ndjeshmërisë. Psikopatët, sociopatët dhe narcisistët janë ata personalitete që nuk mund të ndjejnë ndjenjat e njerëzve të tjerë. Dhe kjo është arsyeja pse ata kanë më shumë gjasa të kryejnë vrasje.

Nga ana tjetër, ata me ndjeshmëri shumë të lartë zakonisht thithin problemet dhe dhimbjet e atyre që i rrethojnë, derisa në fund bëhen të pakënaqur. Prandaj, për fillim kuptojmë se kjo është një çështje që kërkon ekuilibër.

Megjithatë, vështirë se mund të kundërshtohet se sa e rëndësishme, shëruese dhe e nevojshme është ndjeshmëria në jetën tonë. Judith Orloff, një psikiatre e njohur, vendosi të merret intensivisht me ndjeshmërinë dhe doli në disa përfundime shumë interesante, si dhe një test që do t’ju ndihmojë të kuptoni nëse keni ndjeshmëri shumë të lartë apo jo.

Testi i Empatisë Orloff

Orloff këshillon t’i bëni vetes disa nga pyetjet e mëposhtme për të përcaktuar nivelin tuaj të ndjeshmërisë. Sa më shumë përgjigje pozitive, aq më i lartë jeni në shkallë.

Gjatë gjithë jetës sime më kanë thënë se jam shumë e ndjeshme ose shumë e turpshme?

Shpesh ndihem sikur nuk përshtatem me pjesën tjetër?

A po më harxhojnë njerëzit energjinë? Më duhet shumë kohë vetëm për t’u rinovuar?

Zhurmat, erërat dhe të folurit e tepërt më pushtojnë?

Unë preferoj të ngas makinën time në vende që të mund të largohem?

Unë prirem të izolohem socialisht?

Kam intuitë për njerëzit dhe i di gjërat pa më thënë?

Njerëzit kanë frikë nga intuita ime?/Rahoveci INFO

Ballina
RadioRahoveci
Video
Këmbimi
Moti
error: Ku po shkon !!