8 gabime që shkaktojnë prishjen e fshesës me korent

Një nga mjetet më efektive për të mbajtur shtëpinë të pastër është padyshim fshesa me korrent. Dhe ndërkohë që mund të mendoni se po bëni gjithçka siç duhet me fshesën me korrent, pyetja është, a po e bëni vërtet atë siç duhet dhe po e trajtoni atë në mënyrën e duhur për t’i dhënë asaj një jetë sa më të gjatë?

Nëse nuk jeni 100% të sigurt, këto janë disa gjëra që duhet të shmangni nëse dëshironi që fshesa me korrent të funksionojë pa të meta për një kohë të gjatë.
Ju i injoroni bllokimet

Sa herë që përdorni fshesën me korrent, duhet të kontrolloni nëse janë shfaqur bllokime të vogla apo të mëdha. Heqja e objekteve të mbërthyera jo vetëm që do të sigurojë fuqi më të mirë thithëse, por gjithashtu do të zgjasë jetën e fshesës me korrent. Nëse nuk mund të hiqni objektet e mbërthyera me dorë, përdorni një dorezë fshesë. Mund të kontrolloni kalueshmërinë e pjesëve të fshesës me korrent duke shkëputur zorrën dhe kordonin zgjatues nga fshesa me korrent dhe më pas duke u përpjekur të shtyni një monedhë përmes tyre. Nëse monedha kalon pa problem, rruga e pluhurit për në qesen e vakumit është e qartë.

Ju nuk e rregulloni zorrën

Ndonjëherë, pas rraskapitjes së fshesës me korrent, lodhemi dhe e lëmë zorrën e vakumit të shkrirë, shpesh si një kurth pengues për anëtarët e familjes. Me rregullimin e zorrës mund të parandaloni dëmtimin e tij, por edhe shumë shqetësime.

Ju po përpiqeni të thithni objekte të forta dhe të mëdha

Është joshëse të provoni fuqinë e fshesë me korrent pasi një monedhë e vogël ose guralec vendoset në tapetin tuaj. Megjithatë, pjesët mund të dëmtojnë seriozisht pjesën e brendshme të fshesës me korrent ose të shkaktojnë bllokime që më pas do të jenë të vështira për t’u hequr. Për të shmangur rrezikun, merrni pjesët me dorë.

Ju po kaloni ujin

Fshesë me korrent konvencionale nuk janë projektuar për të fshirë ujin. Nëse e gjeni veten të tunduar të pastroni qoftë edhe disa pika ujë, mbani në mend se kjo lëvizje mund të dëmtojë seriozisht motorin e vakumit tuaj dhe mund të shkaktojë shumë rrëmujë gjatë zbrazjes së qeses.

Ju pastroni me një qese të tejmbushur

Fshesë me korrent me një qese plotësisht të mbushur mund të zvogëlojë në mënyrë drastike performancën e vakumit, por gjithashtu paraqet rrezik për mbinxehje dhe dështim të motorit. Nëse mendoni se fshesa me korrent nuk po e kryen punën e saj si zakonisht, kontrolloni nëse problemi është në çantë dhe kështu eliminoni shqetësimet e mundshme.

Ju kaloni kabllot

Edhe pse janë projektuar për t’i bërë ballë disa ndikimeve të jashtme, kabllot nuk janë plotësisht rezistente nëse i kaloni me fshesë me korrent. Forca me të cilën pastroni dyshemenë mund të dëmtojë kordonin, kështu që me kalimin e kohës ato mund të bëhen të pasigurta për t’u përdorur.

Keni harruar të pastroni filtrin

Edhe pse ka disa modele të fshesave me korrent, pastrimi i filtrit është i detyrueshëm për secilën prej tyre. Qoftë në formë sfungjeri apo fizarmonikë, filtrat duhet të pastrohen sipas udhëzimeve të prodhuesit. Nëse pastroni shpesh ose keni dysheme shumë të ndotura, kontrolloni herë pas here gjendjen e filtrit tuaj.

Ju e përdorni atë shumë shpesh

Për të përdorur më pak fshesën me korrent, përpiquni të kuptoni se çfarë i bën dyshemetë tuaja të bëhen më të pista. Për shembull, provoni t’i lini këpucët në dollapin e parashikuar për to në vend që të shkelni mbi tapete. Hani në tryezë në vend të kudo, dhe lajini kafshët tuaja jashtë.

Ballina
RadioRahoveci
Video
Këmbimi
Moti
error: Ku po shkon !!