6 gjëra që nuk duhet t’i ruani në sirtarët e kuzhinës

Ndonjëherë për të ditur se çfarë është e përshtatshme për ne të ruajmë në dollapët e kuzhinës, duhet të dimë se çfarë nuk duhet të ruajmë. Janë gjashtë artikuj që është mirë të gjeni një vend tjetër për t’i ruajtur në mënyrë që të kurseni hapësirë, por edhe kohë.

Tabakaja

Tabakat e shërbimit janë zakonisht shumë të mëdha dhe për këtë arsye të vështira për t’u ruajtur diku pa zënë shumë hapësirë. Nëse hapësira e dollapit tuaj është e kufizuar, atëherë një tabaka për servirje sigurisht që nuk do t’ju ndihmojë. Preferoni t’i vendosni në një nga sirtaret e poshtme, ku keni qeset tuaja plastike ose disa perime, të cilat nuk kanë nevojë për frigorifer.

Tekstile
Peshqirët e kuzhinës, mbulesat e tavolinës, dyshekët e rrobave, nuk kanë vend në dollapët e kuzhinës suaj. Ato mund të zhvendosen në dollap me pjesën tjetër të çarçafëve. Megjithatë, nëse jeni të kënaqur me qëndrimin e tyre në hapësirë, atëherë preferoni që ata të jenë në një sirtar të gjatë për të zvogëluar shanset që diçka të bjerë ose të pikojë mbi to dhe t’i njollos.

Kavanoza dhe enë ushqimore
Ushqimet që nuk kërkojnë ftohje mund të zënë shumë hapësirë në dollap. Ju mund të përdorni qilarin tuaj për t’i mbajtur ato më të organizuara, por nëse i dëshironi ato në dollapët tuaj, atëherë shkoni te katrorët e ngushtë në mënyrë që të jenë të gjitha me të njëjtën madhësi dhe më të lehtë për t’u organizuar. Kavanoza me sheqer ose kafe mund të vendosen në banak, veçanërisht nëse i përdorni çdo ditë.

Enët që i përdorni rrallë
Nëse keni enë të cilat i përdorni rrallë, atëherë mund t’i largoni nga kuzhina. Enët që përdorni një herë në vit ruhen më mirë në qilar ose papafingo. Në fakt, nëse keni disa që nuk i keni përdorur për më shumë se pesë vjet, atëherë mendoni nëse ato kanë vërtet vend në kuzhinën tuaj.

Enët që përdorni çdo ditë
Përkundrazi, enët që përdorni çdo ditë – si p.sh. një aparat kafeje – mund të zhvendosen në banakun e kuzhinës.

Dekorime për festa
Nëse shpesh organizoni festa në shtëpinë tuaj, atëherë po, mbajini ato në kuzhinë. Përndryshe, preferoni t’i mbani në një çantë në dhomën tuaj të magazinimit ose papafingo.

Të pastrosh dollapët e kuzhinës mund të marrë shumë kohë, por në fund do t’ia vlejë patjetër, sepse do të keni dollapë praktike dhe të lehtë për t’u përdorur. Pasi të organizoni siç duhet kuzhinën tuaj, do të shihni se si do t’ju kursejë shumë kohë në kërkimin e artikujve që ju nevojiten, por gjithashtu do të keni më shumë hapësirë. /Rahoveci INFO

Ballina
RadioRahoveci
Video
Këmbimi
Moti
error: Ku po shkon !!