5 zakone të dashurisë për veten që çdo grua meriton t’i përvetësojë

Historikisht gratë kanë luftuar shumë që të mund të zgjedhin lirisht stilin e tyre të jetesës, ndërkohë që në shumë kultura atyre ende u mohohet kjo e drejtë.
Kjo është arsyeja pse dëgjimi i dëshirave tuaja është zakoni më i rëndësishëm i dashurisë për veten. Pavarësisht nëse zgjidhni karrierën tuaj, një partner, apo edhe çfarë të vishni, është e rëndësishme të lidheni me dëshirat tuaja.

Lejoni vetes të jeni të lumtur

Shumë gra qëndrojnë në një marrëdhënie të pakënaqur dhe nuk e kuptojnë se dera është e hapur që ato të largohen. Kjo është arsyeja pse ju duhet të hidhni këtë hap drejt pushtimit të vetëvlerësimit tuaj, në një marrëdhënie me një partner të papërshtatshëm, në një miqësi që nuk ju bën të ndiheni mirë, në një punë ku nuk ndiheni krijues apo edhe në marrëdhënie me anëtarët e familjes të cilët ju lëndojnë dhe ju lodhin. Varet nga ju që të përmbushni nevojat tuaja dhe të jetoni jetën e ëndrrave tuaja.

Merrni përgjegjësinë për jetën tuaj

Vazhdoni të mendoni se gjithçka negative që ju ndodh nuk do të ndryshojë kurrë? Nëse fokusoheni vetëm tek negativet, do të jetë e pamundur të shihni gjërat e bukura që ndodhin në jetën tuaj. Në vend të kësaj, provoni të shikoni situata që nuk shkojnë siç është planifikuar dhe shikoni se çfarë mund të mësoni prej tyre. A ka ndonjë gjë që mund të kishit bërë ndryshe? Çfarë mund t’ju mësojë ajo që ju ndodh dhe si mund t’ju zhvillojë si person?

Punoni për veten tuaj

Këshillohet që gjithmonë të synoni lart, të punoni për veten tuaj, me durim dhe përkushtim për pasionet tuaja, ëndrrat tuaja dhe të vazhdoni në to, edhe nëse lindin vështirësi. Në këtë mënyrë, ju mund të krijoni një jetë të lumtur që ju mbush dhe ju kënaq. Mos harroni se zakonet tona të dashurisë për veten janë fara që mbjellim për lumturinë tonë të ardhshme. Ku ka dashuri, ka lumturi dhe ku ka zakone të mira, ka shpresë.

Jini të pranishëm në çdo moment

Në jetën tonë të përditshme gjithmonë ndodhin aq shumë në të njëjtën kohë sa na tërheq vëmendjen. Mediat sociale na thithin dhe shumë herë ne mund të humbasim aq shumë në mendimet dhe ndjenjat tona saqë harrojmë të vërejmë ndonjë gjë tjetër. Kështu që ne mund të jemi shumë të hutuar për të parë të gjitha të mirat dhe mrekullitë që mund të ndodhin në atë moment.  
Merrni një minutë për të marrë frymë siç duhet dhe përqendrohuni në atë që po ndodh pikërisht para jush. Vini re atë që dëgjoni, çfarë shihni dhe si ndiheni në atë moment dhe përpiquni të qëndroni atje për aq kohë sa të mundeni. Kushtimi i disa minutave gjatë ditës për këtë ushtrim mund të jetë shumë i dobishëm./Rahoveci INFO

Ballina
RadioRahoveci
Video
Këmbimi
Moti
error: Ku po shkon !!