snowden

Ish-kontraktori i Agjensisë së Sigurimit Kombëtar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Edward Snowden, në një intervistë për BBC-në e ka quajtur vetën ‘person nën shënjestër’. Pas nxerrjes së informacioneve secrete ne lidhje me spiunazhin e telefonave dhe adresave nga ana e ish-punonjësve, Snowden prej vitesh është arratisur nga SHBA-të, transmeton Gazeta Blic. Gjatë intervistës Snowden ka mohuar të ketë bërë marrëveshje me Shërbimin Sekret Rus dhe Presidentin e Rusisë Vladimir Putin, në lidhje me azilin në Rusi. Sipas tij, shërbimi sekret i Britanisë së Madhe ka pasur fuqinë të hynte në telefonat personal të personave pa dijeninë e këtyre të fundit. Snowden deklaroi se agjencia amerikane dhe ajo angleze kanë investuar teknologji të rëndë për ti lejuar të infiltrohen në telefonat smart, në një program të quajtur “Smurf” sipas filmit për fëmijë, megjithatë qeveria Britanike nuk ka pranuar të prononcohet mbi deklaratën e Snoëdenit. Snowden u shpres, se vetëm pse doli kundër spiunazhit, jeta e tij tashmë është bërë e pakuptimtë. /Gazeta Blic/