http://rahovecpress.com/wp-content/uploads/2015/07/qent-2.jpg - qent-2 MMG Studio nga Rahoveci duke u bazuar në ankesat e shumta të qytetarëve të Rahovecit për numrin e madh të qenve endacak në komune, ka realizuar një video reportazh ku paraqet gjendjen aktuale te fatit të këtyre kafshëve.

Duke qenë se çdo ditë nëpër rrugët e Rahovecit shohim dhjetëra e qindra qenë endacak, për përkujdesjen e tyre tashme është formuar OJQ “Save Dogs & Cats – Rahovec” e cila qëllimin kryesor e ka mbrojtjen e këtyre kafshëve.

Në videon e përgatitur nga MMG Studio do të mund të shihni se si Komuna e Rahovecit, ka premtuar ndarjen e fondeve për këtë organizatë, mirëpo ende nuk e ka realizuar. Ky fakt mund te shpie deri të rritja e numrit të qenve dhe maceve të pastreha, që është rrezik permanent për bartjen e sëmundjeve dhe infeksioneve të ndryshme nga këto kafshe. Më shumë detaje rreth gjendjes se këtyre qenve, mund të kuptoni në videon e mëposhtëm: